מיומנו של חוקר 6: "משוואה עם נעלמת"
- שרגא חקירות
- 1 במאי 2013
- זמן קריאה 3 דקות

אלון, בחור בן 40 מדרום הארץ, פנה אלי לאחר ששמע כי באפשרותי לאתר אנשים נעדרים/נעלמים.
הוא סיפר לי כי לאחרונה התגרש מרעייתו בחמש עשרה השנים האחרונות, ומאז הגירושין אינו מצליח לשכוח את ענבל.
ענבל הייתה אהבתו הראשונה. הם יצאו יחד בתקופת התיכון, אך עם גיוסו לצבא נותק הקשר.
הוא עבר לעיר אחרת ובתקופתם, טרום עידן הטלפונים הניידים וה"פייסבוק", היה קשה עד בלתי אפשרי לשמור על קשר.
אלון ביקש ממני שאמצא את ענבל. הוא היה סקרן לפגוש אותה ולראות לאן החיים הובילו אותה. ואולי, אולי גם היא עדיין חושבת עליו. הבעייתיות הייתה שמלבד שם ושם משפחתה ,בתקופת נעוריה, לא היה לו הרבה מידע.
קושי נוסף היה בכך ששם משפחתה של ענבל שכיח מאוד בארץ.
במקרים כאלה יש צורך להתחיל מההתחלה, ולכן הלכתי לבקר בבית ספר התיכון בו למדו אלון וענבל, המטרה הייתה למצוא, לפחות, את כתובתה המקורית של ענבל באותה תקופה.
ידעתי שבבית הספר לא ימסרו לי את המידע באופן ישיר, ולכן דאגתי להמציא סיפור שעמו פניתי למזכירות בית הספר.
המזכירה, אשר הייתה ותיקה ומנוסה, ענתה כי אין באפשרותה למסור מידע על בוגרי בית הספר למי שאינו בוגר. לא רציתי שתחשוד, ועל כן לא העמקתי בשיחה אך החלטתי לבדוק את ספריית בית הספר.
בספרייה ניתן למצוא, פעמים רבות, ספרי מחזור ישנים. ובמקרה הזה המזל שיחק לי, ואיתרתי את ספר המחזור של אלון וענבל. ספר אשר כלל את פרטי בוגרי המחזור, וביניהם כמובן את ענבל.
חשבתי שמכאן העבודה תהיה קלה יותר. הגעתי אל כתובתה של ענבל, ושם פתחה לי את הדלת אישה מבוגרת, אשר מסרה כי אין בביתה מישהי בשם "ענבל". תשובתה הייתה מוזרה, וחשבתי שיש סיכוי קטן שהמשפחה של ענבל עזבה את הדירה וביד המקרה החליפה אותם משפחה בעל שם משפחה זהה.
בטרם לכתי מהמקום, החלטתי לנסות לבדוק גם את השכנים. אחד מהם סיפר שאכן הייתה בת במשפחה בשם ענבל, אשר חזרה בתשובה לפני מספר שנים ועזבה את הבית והעיר.
משפחתה של ענבל, שהתקשתה לקבל את חזרתה בתשובה של בתם, ניתקה עמה את הקשר. פרטים אלו הסתדרו לי עם תשובתה של האימא, על כך ש"אין להם בבית מישהי בשם זה". בשלב זה המשימה הפכה לקשה יותר, וחששתי לרגע שאולי ואאלץ לחזור לאלון בידיים ריקות.
בהמשך השיחה עם השכן, הוא הוסיף כי ישנן שמועות שענבל התחתנה עם בנו של אחד מבעלי המאפיות הגדולות ביותר בבני ברק. השכן, אשר כל כך רצה לעזור לי, פנה לעזרת רעייתו על מנת להיזכר בשם המאפייה.
עם המידע היקר הזה, הפעלתי מקור מידע בבני ברק אשר מסר כי לבעל המאפייה הגדולה ישנם 11 ילדים, אבל רק שני בנים! האחד, מתגורר שנים ארוכות בארה"ב והשני עדיין גר בבני ברק.
מיהרתי אל כתובת הבן בבני ברק, כאשר את הדלת פתח לי אדם כבן 45, שסיפר לי הוא בעלה לשעבר של ענבל. אותה ענבל, מסתבר, חזרה בשאלה ועזבה את העיר בני ברק. הוא ציין כי אינו בקשר איתה, אך מכיוון שיש להם ילד משותף, הוא יודע את פרטי מקום מגוריה בבת- ים.
בטרם פניתי אל ענבל ישירות, בדקתי בקרב השכנים בבת-ים, שהיא אכן מתגוררת במקום. עם מידע זה חזרתי לאלון, אשר קיבל את הפרטים החדשים בשמחה ואיחלתי לו בהצלחה.
לאחר כשלושה חודשים התקשרתי לאלון להתעניין לשמוע איך הייתה הפגישה המחודשת עם ענבל. הוא סיפר לי שענבל זיהתה אותו מיד כאשר פתחה את הדלת.
אומנם עברו שנים רבות, ולשניהם כבר ישנם ילדים...אבל מסתבר שמשהו נשאר שם אחרי כל-כך הרבה שנים, ושניהם מתחילים בימים אלה את פרק ב' של חייהם ביחד.
*אם אהבתם את הסיפור אשמח לשיתוף
שרגא איסוף מידע וחקירות
03-5440977 / 050-7404376
shragainfo@gmail.com ** רוצים לראות את הפרקים הבאים של יומנו של חוקר, תעשו "לייק" לעמוד. ***תודה רבה לטל חגי על עריכת התוכן
**** הצילום הוא אילוסטרציה
https://www.facebook.com/private.investigations/